Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Selawat dan salam ke atas Baginda Nabi SAW, keluarga dan
sahabat baginda.
Semoga kita semua sentiasa di bawah rahmat Allah SWT dan
sentiasa dimurahi rezeki yang melimpah-ruah.
Syukur alhamdulillah atas nikmat Allah SWT yang terhingga
selama ini.
Bila sebut bab makan, saya pasti ramai yang meminati masakan
ala-thai. Di mana-mana sahaja pasti akan kedapatan kedai-kedai makanan mahupun
gerai yang menyediakan masakan ala-thai. Bahkan banyak kedai yang menggunakan
tukang masak warga Thai.
Kali ini, saya hendak bercerita sedikit salah sebuah masakan
Thai yang sedap dan agak popular di utara ini.
Lokasi kedai makan ini pun
letaknya di sempadan Malaysia-Thai iaitu di Dannok.
Kedai makan yang saya maksud itu adalah Restoran Mak Jah.
Letaknya tidak jauh dari Pos Kastam Thailand di Dannok.
Boleh dikatakan semua masakan yang disediakan sedap seperti
tomyam, kengsom, bawal goreng, sayur petola goreng dan bermacam-macam lagi. Air
pegaga juga ada.
Bagi yang berpeluang sampai utara, cubalah untuk merasai
menu yang tersedia di situ. Tapi kenalah bawa passport sekali.
Sebagai mana sedapnya tomyam dan kengsom, begitu jugalah
sedapnya Hayyanarz Bahulu keluaran dan edaran Hayyanarz Bakery.
Bahulu yang diadun dengan tepung gandum terpilih, telur ayam
gred A yang dibasuh dan gula secukup rasa, dibakar dengan suhu yang tepat telah
menghasilkan bahulu yang sedap, gebu dan lembut.
Untuk tempahan Hayyanarz Bahulu, sila:
Sms/whatsapp/call: 017-4620775 atau 019-2463100
Twitter: @hayyanarzbakery
Instagram: @hayyanarz
Facebook: Hayyanarz Bakery. (Sila lawat dan LIKE page Hayyanarz
Bakery)
Selain itu, boleh juga dapatkan Hayyanarz Bahulu di:
No 11, Pusat Perniagaan Sena
01000 Kangar, Perlis
2.
Rislah Bakery
No 3, Taman Indra
Jalan Sekolah Derma
No comments:
Post a Comment